RubberCover EPDM

Mawipex is de erkende distributeur voor Firestone Building Products in Nederland en vormt - in nauwe samenwerking met het in België gevestigde verkoop ondersteunende bureau BRM- het aanspreekpunt voor de dakafdichtingssystemen van Firestone in Nederland.

Als respectievelijk distributeur en consultant geven Mawipex en BRM aan architecten, dakdekkers, vastgoedbeheerders en bouwprofessionals een deskundig advies bij de keuze van de juiste dakbedekking en accessoires. Tevens begeleiden zij de juiste bestellingen en wordt zorg gedragen voor een correcte logistiek zodat de materialen in goede staat op het juiste moment, op de juiste plaats worden aangeleverd.  Mawipex verzorgt theoretische en praktische opleidingen en biedt technische ondersteuning aan op het dak. Eveneens worden calculaties opgemaakt en technische adviezen gegeven zodat alle mogelijke problemen voor aanvang van de werkzaamheden worden weggenomen.

Mawipex verdeelt in Nederland het Firestone RubberGard en het Firestone RubberCover programma.

Mawipex heeft zich binnen de professionele bouwmaterialenhandel gespecialiseerd middels een smal maar duurzaam concept kunstof dakbedekking van Firestone. Er is voor Firestone EPDM gekozen vanwege de lange levensduur maar vooral vanwege de brandvrije verwerking. 

Het productgamma is erop gericht om de meeste residentiële daken niet alleen estetisch maar ook duurzaam waterdicht af te werken zonder daarbij te hoeven investeren in kostbare apparatuur. 

EPDM RubberCover

EPDM membraan

Het Firestone RubberCoverTM EPDM membraan is een 100% gevulkaniseerd éénlaags dakbedekkingsmembraan op basis van het ethyleen-propyleen-dieen terpolymeer. Het biedt een reeks unieke eigenschappen en voordelen.

De afgelopen decennia werden Firestone EPDM dakbedekkingsmembranen met succes geplaatst op duizenden commerciële en industriële daken wereldwijd. Vandaag zijn deze hoogwaardige Firestone EPDM membranen ook beschikbaar voor kleine residentiële platte daken.

Firestone ontwikkelde diverse toebehoren om de verwerking van het RubberCoverTM membraan te vereenvoudigen en een uitstekend eindresultaat te verkrijgen.

Toebehoren

Bij uw professionele bouwmaterialenhandel treft u verschillende toebehoren aan om uw EPDM dak af te werken. Deze producten kenmerken zich wederom door duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit. Bij toebehoren moet u denken aan de lijm om uw EPDM aan de ondergrond te laten hechten en de EPDM afwerkingsmechanismen om waterdichte afsluitingen te creëren. klik hier om de specificaties te bekijken van de RubberCover toebehoren.

Lijmen

Om uw EPDM membraan aan de ondergrond te bevestigen dient u gebruik te maken van lijm.

Onze lijmen zijn speciaal ontwikkeld voor het dak aangezien deze bloot wordt gesteld aan extreme weersomstandigheden en temperatuurverschillen. U kunt met onderstaande lijmen op nagenoeg elke harde, schone en droge ondergrond uw EPDM verlijmen:

  • RubberCover Bonding Adhesive (vloeibare) contactlijm
  • Spraybond+ (verspuitbare) contactlijm
  • Greenbond+ corrigeerbare eenzijdige lijm (deze lijm is milieuvriendelijk en mag binnen gebruikt worden. Ideaal voor prefab dakkapellenbouwers. Klik hier voor de uitgebreide folder).

 

Waterdicht afwerken

Om uw details waterdicht af te werken is enkel het gebruik van de contactlijm niet afdoende. Deze contactlijm verzeept bij contact met water en verliest hierdoor zijn kleefkracht. Bij de details en waterdichte afwerkingen dient u de Quickprimer in combinatie met de zelfklevende EPDM's te gebruiken. Door de chemische vulkanisatie van de primer met het zelfklevende EPDM zorgt voor de duurzame waterdichtheid. 

Het RubberCover gamma kent 3 soorten zelfklevers, te weten:

 

Zelfklevende EPDM 45x45 cm 

Toepassingen: Hemelwaterafvoeren, doorvoeren en ontluchtingen

 

 

 

Vormrondje 22 cm rond

Toepassingen: buitenhoeken, lichtkoepels en reparaties

 

 

Naadafdekstrip 6"x762 cm

Toepassingen: koppelen membranen en hoge opstanden

 

 

 

 

De waterdichtheid ontstaat pas indien het EPDM of de ondergrond is voorbehandeld met de Quickprime Plus. Deze dient aangebracht te worden met de speciaal ontwikkelde schuurspons en dito houder:

 

 

 

Bekijk onderstaande instructiefilmpjes om te zien hoe de RubberCover producten gebruikt worden. Wilt u zelf een keer aan de slag? Meld u dan hier aan voor één van onze populaire RubberCover opleidingsdagen!