Shingles

shingles MawipexShingles worden vaak gezien als de minderwaardige vervanger van de traditionele dakpan, maar niets is minder waar. Ze geven uw dak zeer zeker een meerwaarde.

Omdat men met shingles gemakkelijk kleine daken en onregelmatige vormen kan bedekken, heeft de architect een enorme ontwerpvrijheid bij het ontwerpen van het hellende dak. Ze kunnen aangepast worden aan elk ontwerp en dakdetail. Deze soort dakbedekking geeft uw dak een uniek en smaakvol karakter.

Mawipex is een specialist op dit gebied. Mawipex kan binnen de Nederlandse Van Doorn Groep terugvallen op meer dan 130 jaar praktijkvaring en daktraditie. Dat deze vorm van dakbedekking niet moet onderdoen voor de meer traditionele dakpan werd nog eens onderstreept toen Mawipex in 2000 voor het project Dekkenplan in Zoetermeer de Dakaward won.

Certainteed shingle

Met de invoering van het uitgebreide gamma CertainTeed Shingles gaf Mawipex de bitumineuze dakshingles een totaal nieuw imago en een nieuwe, eigen toekomst. Ze zijn niet langer de kunstmatige vervangers van dakpannen, maar hebben een geheel eigen toepassing.

Mawipex is sinds 1955 (!) exclusief verdeler voor Europa van Certainteed Shingels. Al meer dan 90 jaar toont deze Amerikaanse marktleider de weg naar "Innovation through Science and Art." Certainteed Shingles staan ondertussen ook in Europa bekend als kwaliteitsvol en duurzaam met bijzonder veel aandacht voor design. We zetten voor u de belangrijkste voordelen nog even op een rijtje:

Duurzaam:
Door het gebruik van hoogwaardige bitumen en een minimum glasvliesinlage van 125 gram/m² is de Certainteed Shingle bijzondere betrouwbaar en duurzaam en doorstaat hij alle weersomstandigheden. Wij vertaalden dit betrouwbare karakter voor u naar een productgarantie die oploopt van 20 tot 40 jaar! Bijvoorbeeld: voor de CT20 bedraagt de productgarantie 20 jaar en voor de Landmark 40 jaar.

Lichtgewicht:
Ondanks hun zware glasvliesinlgae zijn Certainteed Shingels, in vergelijking met traditionele dakpannen, echte lichtgewichten. Uw dakconstructie kan dan ook veel lichter uitgevoerd worden.

Buigzaam:
Certainteed Shingles zijn een droom voor elke architect. Hun beperkt gewicht geeft veel creatieve vrijheid. Bovendien laten ze zich buigen, versnijden en vastnieten en worden ze naadloos aangepast aan elke mogelijke ronding, dakkapel of torentje...

Esthetisch:
Certainteed heeft kosten noch moeite gespaard om de beste shingle op de markt te brengen. Hun ambitie kent ook geen grenzen op het esthetische vlak. Kleurecht 3M granulaat, schaduwleitjes, opbouw met extra en schijnbaar onregelmatig geplaatste tabs... Certainteed tovert je dak om tot een echt kunstwerk.

Certainteed shingles kennen dan ook 20 tot 40 jaar productgarantie. Binnen het uitgebreide gamma vindt u voor elk budget en elk dakontwerp een kwaliteit shingle.

Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op.

Mawipex shingle

Voor zowel moderne als klassieke dakontwerpen is er de Mawipex APP-Shingle: een stijlvolle en budgetvriendelijke oplossing.

Deze APP-Shingle (Atactic Polypropleen) is een zeer flexibele en eenvoudig te verwerken shingle. Door gebruik van een hoge concentratie APP in de bitumen en de zware glasvliesinlage hebben ze een hoge levensduur.

De Mawipex APP-Shingle is uit voorraad leverbaar in vier basiskleuren:
- bruin
- rood
- zwart
- groen

Tevens is hij in 4 verschillende modellen te leveren.

Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op.